Visie

CHARA is het Griekse woord voor blijdschap, vreugde. In de Bijbel staan veel teksten over vreugde.

_DSC4999

Een van mijn favorieten teksten is:

Laat de Heer uw vreugde blijven; ik zeg nogmaals: wees altijd verheugd. Laat iedereen u kennen als vriendelijke mensen. De Heer is nabij. Wees over niets bezorgd, maar vraag God wat u nodig hebt en dank hem in al uw gebeden. Dan zal de vrede van God, die alle verstand te boven gaat, uw hart en gedachten in Christus Jezus bewaren.
Filippenzen 4:4-7.

Jij bent waardevol

Bij vreugde denken we vaak aan een gevoel, maar de vreugde waar het in de Bijbel over gaat, gaat verder, het gaat over vreugde van God of vreugde vinden in God; in wie Hij is, in zijn liefde, zijn verlossing, zijn vergeving, zijn trouw. We mogen onze zorgen, angsten, verdriet, teleurstellingen, negatieve gedachten en gevoelens, ja alles wat ons bezighoudt bij God brengen, dankbaar voor het goede dat Hij geeft (ook al zien we dat niet altijd). Hij wil ons vullen met zijn liefde, vrede en vreugde, ondanks onze omstandigheden.

Ik geloof dat God van alle mensen houdt. Je mag weten dat je waardevol bent, uniek, geliefd. God vindt vreugde in jou en Hij wil jou ook zijn vreugde geven, zodat je echt kunt leven en kunt gaan doen waarvoor Hij je heeft gemaakt.

_DSC4906 (2)

Leven vanuit wie je echt bent, vanuit je hart

God heeft je dromen en verlangens in je hart gegeven. Wanneer je leert om naar je eigen hart te luisteren en datgene gaat doen waarvoor God je heeft bedoeld, zal dit je veel energie geven en straal je enthousiasme en blijdschap uit.

Het is mijn verlangen dat jij mag ontdekken wie jij echt bent, hoe mooi je bent gemaakt met jouw unieke persoonlijkheid, passies en talenten en wat er echt bij je past, zodat je tot bloei komt en vreugdevol in het leven kunt staan; in balans met God, jezelf en anderen.

God wil jou zijn vreugde geven.