En hoe werkt dat nou bij jou? Hoe werk jij dan als coach? Een hele goede vraag die mij gesteld werd en waar ik graag uitleg over geef.


Ik ben Totalbalance coach. TotalBalance is een combinatie van therapie en coaching op basis van Bijbelse normen en waarden. In deze blog wil ik je vertellen wat deze manier van werken zegt over mij en wat dat betekent voor mijn coaching.


De mens als een geheel

Om te beginnen gaat TotalBalance om totale balans. Als mens zijn we geest, ziel en lichaam. Wanneer we niet lekker in ons vel zitten, heeft dat invloed op ons hele zijn. Stress bijvoorbeeld is niet alleen iets geestelijks of psychisch, maar uit zich ook in lichamelijke klachten (bijvoorbeeld hoofdpijn of maagpijn).

En wanneer we niet goed voor onszelf zorgen (door bijvoorbeeld ongezond eten of te weinig beweging) zal dat uiteindelijk ook onze ziel beïnvloeden. God heeft ons zo gemaakt, als hele mensen. Daarom geloof ik ook niet in halve oplossingen. Natuurlijk is coaching altijd maatwerk en heeft de één meer ‘dit’ en de ander meer ‘dat’ nodig, maar de aandacht voor de hele mens vind ik belangrijk.


Balans op alle gebieden

En omdat we hele mensen zijn, hebben ook alle gebieden van ons leven invloed op elkaar. Bijvoorbeeld privé en werk kun je maar moeilijk scheiden en om daar een goede en gezonde balans tussen te vinden, is voor veel vrouwen een uitdaging. Zelf heb ik jaren gestudeerd naast het opvoeden van twee kleine kinderen en ik weet nog hoe lastig ik dat soms vond.

Iemand die met je meekijkt en meedenkt kan heel prettig zijn. Daarom besteden we aandacht aan alle gebieden van je leven, zodat je weer in balans komt met God, jezelf èn anderen.

TotalBalance werkboek
Bij elk coachingstraject krijg je dit werkboek. En ja ik doe aan boksen, vandaar de handschoenen:).


Doelgericht

Ik ben doelgericht en TotalBalance is een manier van werken waarbij je echt van A tot Z gaat, ofwel van pijn naar perspectief. Ik vind het belangrijk om met jou ergens naar toe werken, jou echt verder te brengen. En daarbij kan ik soms even de vinger op de zere plek leggen, maar altijd om jou te helpen. Ik wil namelijk dat je na een coachingstraject zelf verder kunt, dat je zover bent gegroeid dat je weet welke keuzes voor jou de juiste zijn en welke stappen je daarvoor moet zetten, sterker nog dat je al bezig bent met stappen zetten.


Praktisch

Ik hou ook van praktisch, niet alleen maar praten over, hoewel praten heel goed is en helend. Ik vind het altijd belangrijk dat jij alle ruimte krijgt voor jouw verhaal, maar vervolgens is het zo fijn dat je tussen de gesprekken door gewoon thuis verder aan de slag kunt met de vragen in het werkboek. Daardoor houd je je proces vast en als je het even kwijt bent, kun je altijd je werkboek er weer bij pakken.


Structuur

Ik houd ook van structuur (of misschien heb ik dat gewoon nodig?), dus niet zomaar ad hoc aan de slag, maar gericht bezig zijn met wat belangrijk is voor jou. En, zoals ik hierboven schrijf, ik wil dat jij mij aan het eind van het traject niet meer nodig hebt ?, dat je zelfstandig en vol vertrouwen zelf verder kunt. En hoe fijn is het dan dat we met een gericht stappenplan werken (ook handig voor de wat minder gestructureerden onder ons; je weet altijd waar je bent in je eigen proces), dat we kunnen aanpassen aan jouw wensen en behoeftes.


Creatief

En ik houd ook van creativiteit. We hebben niet voor niets een linker (woorden) en een rechter (beelden) hersenhelft, daarom krijgen beide aandacht in de coaching. Maar geen nood; je hoeft zelf niet creatief te zijn.


Christelijk

En last but not least, ik ben christen en daarom is er in onze gesprekken ruimte voor geloof, zingeving en gebed (als je ervoor open staat). Hoe mooi is het dat we een Vader hebben bij wie we al onze zorgen, pijn, verdriet, angst kunnen neerleggen en weten dat hij erbij is en niets liever wil dan ons zijn liefde, vrede en vreugde geven.


Humor

Ik ben serieus, maar ik heb ook humor. Daarom zal ik soms ook een vleugje humor in onze gesprekken inbrengen. Even samen lachen kan echt bevrijdend zijn, weet ik uit ervaring. Een lach en een traan kunnen elkaar in een ontspannen sfeer afwisselen.


Kortom, ik voel me thuis bij deze manier van werken. En ik hoop jij ook.


Heb je naar aanleiding van deze blog nog vragen? Stel ze gerust. Ik beantwoord ze graag. Je kunt ook een kijkje nemen op mijn website als je meer informatie wilt over mijn werkwijze.


Lieve groet,

Reinske