Heb je regelmatig last van stress of loop je voor het gevoel tegen een burn-out aan?

Een vervelende situatie.

Misschien vraag je je af hoe het bij jou zit en waar je je bevindt in dit proces. Om te beginnen, niet iedere vorm van stress is ongezond. Iedereen heeft namelijk een bepaalde mate van gezonde spanning nodig, omdat je van daaruit actie onderneemt.

Maar als de spanning te lang aanhoudt, kan deze overgaan in ongezonde stress. Je lichaam komt dan niet meer tot rust. Het ontstaan van negatieve stress komt meestal doordat de werkelijkheid niet overeenkomt met de beelden in je hoofd. Er zijn legio stressoren of factoren die stress kunnen veroorzaken, maar iedereen reageert anders op de dingen.

Welke symptomen herken jij?

hoofdpijn, buikpijn, hartkloppingen, angstgevoelens, spanning, slecht slapen, boosheid, rusteloosheid, prikkelbaarheid, piekeren, huilbuien, nagelbijten en/of uitstelgedrag.

Om je stressgevoelens te verminderen is het belangrijk om te weten wanneer en waardoor bij jou de stressreacties ontstaan. Heb je bijvoorbeeld moeite met je grenzen aangeven, leg je de lat te hoog, wil je controle houden of teveel tegelijk doen? Zit je niet lekker in je werk?

Ik help je graag om hier zicht op te krijgen. Door middel van een uitgebreide stresstest onderzoeken we waar bij jou de stress vandaan komt. Samen gaan we aan de slag om de stress te verminderen en een burn-out te voorkomen.

Neem contact op voor de mogelijkheden.