Over Reinske

Wie ben ik

Ik ben Reinske Reekers (1974), getrouwd met Frank en moeder van twee levendige jongens in de basisschoolleeftijd; gevoelig, betrokken, enthousiast en een tikkeltje eigenwijs.

Ik hou ervan om van het leven te genieten; wandelen in de natuur, muziek, gezelligheid, lekker eten, goede gesprekken en een goede kop koffie. Ik mag graag een beetje dromen en mijmeren, naast hard werken en actief bezig zijn. Verder houd ik van lezen, speel klarinet en doe aan hardlopen en kickboksen.

 

Mijn verhaal

Uit ervaring weet ik hoe het is om te zoeken naar wie je bent en wat er bij je past, om niet op je plek te zitten en last te hebben van stress en (over)vermoeidheid. Ik heb dan ook een zoektocht doorgemaakt om te komen tot waar ik nu ben. Mijn zoektocht ging met vallen en opstaan.

Na een aantal jaren bij de overheid zegde ik mijn baan op om bij Jeugd met een Opdracht Heidebeek in Heerde te gaan werken. Hier ontdekte ik nieuwe kanten en passies van mijzelf, zoals coachen en lesgeven. Vlak voordat ik vertrok ontmoette ik mijn man. Nadat ik ruim 1,5 jaar met veel plezier op Heidebeek had gewerkt besloten we te trouwen en verhuisde ik terug naar Den Haag. Ik ging hbo Theologie, met specialisatie pastoraal werk, studeren aan de Christelijke Hogeschool in Ede. Hier ontstond mijn verlangen om op een dag een eigen praktijk te beginnen. Uiteindelijk duurde het studeren vele malen langer dan verwacht en een aantal pittige jaren volgden. In deze jaren werden ook onze kinderen geboren en verhuisden we naar Zoetermeer. In oktober 2018 mocht ik mijn diploma in ontvangst nemen. Na een periode van rust en bezinning volgde ik in het najaar van 2019 de TotalBalance coachtraining van Carianne Ros & Nelleke de Wit en startte hierna mijn eigen coachingspraktijk; CHARA (vreugde, blijdschap) aan huis.

 

Mijn missie

Als christencoach help ik vrouwen om weer vreugde te vinden in het leven, door hen te helpen ontdekken wie zij echt zijn met hun unieke persoonlijkheid, passies en talenten en hen te helpen stappen te zetten om te gaan doen wat bij hen past. Zelfs wanneer zij vastlopen en het zicht op zichzelf zijn kwijtgeraakt.

Dat doe ik door zonder oordeel te luisteren naar jouw verhaal, mee te denken waar dat nodig en gepast is, door bemoediging en aanmoediging, door soms de vinger op de zere plek te leggen, maar ook met een stukje humor en gezelligheid.

Het doel is altijd dat  jij als vrouw tot bloei komt en vanuit een sterkere identiteit jouw eigen weg kunt gaan, dat je weet wie je bent en wat je wilt en van daaruit jouw levensweg kunt vervolgen (samen met God).

 

TotalBalance

Ik ben aangesloten bij het TotalBalance netwerk van christencoaches, waar ik ook intervisie en trainingsdagen volg. Daarnaast bezoek ik af en toe conferenties en lees boeken die mij inspireren en helpen als mens en coach. Begin 2021 heb ik de senior coachtraining afgerond, gericht op de thema’s: angst, stress & burn-out, hoogsensitiviteit & hoogbegaafdheid en gezond leven.

 

Mijn verlangen is dat jij weer vreugde mag vinden in je leven.

Ik ontmoet je graag!